მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცხელი კერძები

უხა ფორთოხლის ქერქით
2010-04-11, 3:15 AM
მასალა:
1 კგ. თევზი
1ც. სტაფილო
1 ც. ხახვი
1ც. დაფნის ფოთოლი
1 ს.კ. ტომატის პასტა
1 ც. ფორთოხალი
1 ს.კ. არაყი
ოხრახუში, პრასი, მწვანე ხახვი, ქინძი, ზაფრანა, ნიორი, მარილი, შავი პილპილი
მომსადება:
დავჭრათ თევზი საშუალო ნაჭრებად, დავასხათ 1,5 ლიტრა წყალი, დავახეხოთ ხახვი, სტაფილო, ჩავაგდოთ დაფნის ფოთოლი, დავაჭრათ ოხრახუში, მარილი ჩავყაროთ გემოვნებით და შევდგათ ცეცხლზე. ადუღდება თუ არა, ცეცხლს ძალიან დავუწიოთ და მძიმედ ვხარშოთ 25 წუთის განმავლობაში. გავფცქვნათ ფორთოხალი, კანს მოვაცალოთ დანით ზედმეტი თეთრი გარსი (ანუ ძალიან არა, რაც დანა აიღებს), დავჭრათ თხელ ღეროებად, პრასის თეთრი თავები დავჭრათ რგოლებად, მწვანე ხახვიც, 4 კბილი ნიორი. გავახუროთ ტაფა, მოვასხათ ზეთი და მოვშუშოთ კარგად დაჭრილი ხილ-ბოსტნეული, შუშვის დროს დავუმატოთ ტომატ პასტა, ბოლოს არაყი და გადმოვდგათ. ზაფრანა, პილპილი, ქინძი დავუმატოდ და ჩვაუშვად მომზადებულ ბულიონში (ანუ 25 წუთის მერე) და კიდევ ვხარშოთ 15 წუთის განმავლობაში.
გავხუხოთ პურის ნაჭრები და წაუსვად თხლად მაიონეზის, დაჭყლეტილი ნივრის და ოხრახუშის ნარევი. მივირთვად ტოსტებთან ერთად.
0 нравится
კატეგორია: ცხელი კერძები | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, უხა ფორთოხლის ქერქით
ნანახია: 1563 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]