ინგრედიენტები: 4 ულუფა 300 გ მოხარშული საქონლის ხორცი 6 მოხარშული კვერცხი 1,2 ლ პურის ბურახი 100 გ მწვანე ხახვი 2 კონა კამა 200 გ მოხარშული კარტოფილი 200 გ კიტრი 40 გ არაჟანი 20 გ შაქარი 10 გ მდოგვი მარილი მომზადების წესი: 1. ხორცი დაჭერით პატარა კუბიკებად. 2. ორი კვერცხი შეინახეთ. ოთხი კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა დაჭერით წვრილად. გული, შაქარი, მარილი და მდოგვი ასრისეთ, გახსენით ცოტაოდენ ბურახში, დაუმატეთ დარჩენილი ბურახი და დადგით გრილ ადგილას. 3. მწვანე ხახვი და კამა დაჭერით წვრილად. ხახვის ნაწილს დაუმატეთ მარილი. კარტოფილი და გათლილი კიტრი დაჭერით კუბიკებად. მომზადებული ინგრედიენტები შეურიეთ ერთმანეთში და მოათავსეთ თეფშის შუაგულში. 4. ირგვლივ შემოუწყვეთ შუაზე გაჭრილი კვერცხები, მოასხით ბურახი და მოაყარეთ მწვანილი. სუფრასთან მიიტანეთ არაჟანთან ერთად.
|