მასალა: 1 ც წიწილა, 300 გრ თავი ხახვი, 100 გრ კარაქი, 900 გრ პომიდორი (ან 1/2 ჭიქა წყალში გახსნილი 1 ჭიქა ტომატ-პიურე), ქინძი, ოხრახუში, კამა, ქონდარი, რეჰანი, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით.
მომზადება: წიწილა გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ. დავჭრათ, ჩავდოთ ქვაბში, დავახუროთ სახურავი, შემოვდგათ ცეცხლზე და მოვშუშოთ, პერიოდულად მოვურიოთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარაქი, ვშუშოთ ხორცის მზადყოფნამდე. პომიდორი გავრეცხოთ, გავფცქვნათ, დავჭრათ, გავხეხოთ, მოვათავსოთ ცალკე ქვაბში და ვადუღოთ, ვიდრე არ შესქელდება, შემდეგ გადავიტანოთ ქვაბში, სადაც კერძი იხარშება და ვშუშოთ კიდევ 10-15 წუთი. ხარშვის ბოლოს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, ქინძი, რეჰანი, ქონდარი და წიწაკა
|