მასალა:
ქათამი; ერბო – 100 გრამი; კვერცხი 5‐6 ცალი; პამიდორი – 1 კილოგრამი; ხახვი 4‐5 მოზრდილი თავი; მწვანილი 2‐2 ძირი; მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
მომზადება:
კარგად გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ, ჩავაწყოთ ქვაბში და მოვშუშოთ. დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი, დავასხათ კარაქი ან ერბო და გავაგრძელოთ შუშვა თავღია ქვაბში 15‐20 წუთის განმავლობაში. პამიდორი გავხეხოთ სახეხზე (ან გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში), დავასხათ მოშუშულ ქათამს, დავხუროთ ხუფი და ვადუღოთ ხორცის მოხარშვამდე. შემდეგ კარგად გავთქვიფოთ ორი კვერცხი და ნელ‐ნელა დავუმატოთ. შევაზავოთ მწვანილით (ქინძი, ოხრახუში, კამა), წიწაკით და მარილით. ამოვიღოთ ლანგარზე. სუფრაზე მიტანის წინ გარშემო შემოვუწყოთ მაგრად მოხარშული და თხლად დაჭრილი კვერცხი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
|