მომზადება:
პირველ რიგში ქათამი დაჭერით პატარა ნაჭრებათ დაახლოებით ისე როგორც არის ნაჩვენები სურათზე
გააცხელეთ სქელკედლიანი ტაფა და ჩაალაგეთ ქათმის ნაჭრები. ქათმის ნაჭრები შეწვით ცხიმის გარეშე. შემდეგ დაამატეთ ცხიმი და გააგრძელეთ ქათმის შეწვა კიდევ 5 წუთი
ხახვისგან და პამიდვირისგან უნდა მოვამზადოთ სოუსი რომელში შეიბრაწება ქათმის ნაჭრები
აიღეთ დაახლოებით 5-6 თავი ხახვი წვრილად დაჭერით და შეწვით. დაამატეთ 4-5 პამიდორი (აუცილებლად მოაცილეთ კანი) შეიძლება ჩადოთ ტაფაში დაუჭრელიც რადგან შეწვის დროს პამიდორი დარბილდება და შესაძლებალი იქნება ჩაჭყლიტოთ კოვზით.
პამიდორი და ხახვი შეწვით დაბალ ცეცხლზე 5-9 წუთი. დაამატეთ მარილი პილპილი. შეიძლება დაამატოთ მშრალი ღვინო.
სოუსი მზადაა დაამატეთ ხმელი სუნელი და გადაიტანეთ ყველაფერი ტაფაში სადაც არის ქათმის შემწვარი ნაჭრები. რადგან სოუსი არის საკმაოთ სქელი დაამატეთ ქათმის ბულიონი. ბულიონი სრულიად უნდა დააფაროს ქათმის ნაჭრები. დააფარეთ თავსახული და ამზადეთ 20-25 წუთი. ისე რომ ბულიონი
ჩახოხბილი თითქმის მზადაა. დაჭერით მწვანილი დაამატეთ ტაფაში კარგად შეურიეთ, ჩააქრეთ ცეცხლი და დატოვეთ 20 წუთი.
|