მასალა:
- 1 კგ. სიმინდის ღერღილი
- 700- 800 გრ. სიმინდის ფქვილი
- ყველი- სულგუნი ან იმერული
მომზადება:
გავცრათ მსხვილ საცერში ღერღილი და გავრეცხოთ კარგად რამოდენიმეჯერ
კარგად გარეცხილი ღერღილი ჩავდოთ თუნუქის ქვაბში დავასხათ ორჯერ მეთი წყალი და ვხარსოთ და თან ხის ჩოგანით (ხის კოვზით) ურიოთ.
სადღაც ნახევარი საათის შემდეგ დაუმათოთ სიმინდის ფქვილი ამოუკიდოთ ნელ - ნელა და თან ურიოთ, ვადუღოთ კიდევ 15 წუთი და ღომიც მზად იქნება
ცხელ- ცხელი დავასხათ თეფშებზე და ზემოდან ჩავდოთ ყველის ნაჭრები
გემრიელად მიირთვით!
|