მასალა:
- 600გრ . ძროხის ხორცი
- 400გრ. ღორის ხორცი
- 3 თავი ხახვი
- 1 კონა ოხრახუში
- მარილი და მწიწაკა გემოვნებით
- 1კგ. ფქვილი
მომზადება:
ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად
გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში
გავატაროთ ხახვი და მწვანილი და შეურიოთ ფარშს დაუმატოტ გემოვნებიტ მარილი და მწიწაკა
მოვზილოთ მაგარი ცომი. ცომში დაუმატოთ ცოტა მარილი
გავაკეთოთ გუნდები და ცოტახანი დავასვენოთ
გავაბრთყელოთ ერთი გუნდა პილმენის ფორმის ზომის დავაფაროთ ზემოდან ფორმას
შიგნით ჩაის კოვზით ჩავდოთ ფარში
ზემოდან დავადოთ მეორე გაბრტყელებული ცომი და გადავატაროთ ცომის საშლელი
შემდეგ გადმოვაბრუნოთ ფორმა და ამობერტყეთ პილმენები
მოხარშეთ ადუღებულ მარილიან წყალში 5 წუთი
უხდება არაჟანი და შავი პილპილი
გემრიელად მიირთვით!
|