მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

შემწვარი ქათამი ცხარე სოუსში
2010-04-10, 1:10 PM
მასალა:
500 გრ ქათმის ფილე ან ბარკლები
2-3 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
1 ცალი საშუალო ზომის ხახვი
1 მოზრდილი კბილი ნიორი
3-4 ს/კ ტომატ პასტა
2-3 ჩ/კ აჯიკა
ხმელი ქინძი სუნელი, უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა
1 ჩ/კ შაქარი
1 ს/კ ძმარი
მარილი

მომზადების წესი:
ქათამი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად (უკეთესია, კანს თუ მოაცლით), დავამარილოთ და ცხელ ტაფაზე დავალაგოთ, მოვასხათ 1/4 ჭიქა თეთრი ღვინო და შევბრაწოთ. სოუსს შემდეგნაირად ვამზადებთ: ტომატ პასტას შევურიოთ აჯიკა, სუნელები, ცოტა წითელი წიწაკა, შაქარი და შევათხელოთ ადუღებულ-გაციეული წყლით. ბულგარული წიწაკა დავჭრათ გრძლად და მაღალ ცეცხლზე ზეთში მოვთუშოთ. რომ შეიბრაწება ამოვიღოთ და იმავე ზეთში წვრილად დაჭრილი ხახვი მოთუშოთ, როცა შეყვითლდება, დავამატოთ ნიორი, მოთუშული ბულგარული წიწაკა და წინასწარ გამზადებული ტომატ-პასტა. კარგად რომ წამოდუღდება, დავამატოთ მარილი და ძმარი, ერთხელ წამოვადუღოთ. ჩავალაგოთ შემწვარი ქათამი, კიდევ ერთხელ წამოვადუღოთ და მზადაა.
0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, ცხარე, გემრიელი რეცეპტები, ქათამი, შემწვარი, სოუსში
ნანახია: 1895 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]