მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ქათმის ფილე - თეთრი ღვინით, ნაღებითა და მუსკატით
2010-04-10, 1:30 PM
1. ჩაასხით ქვაბში 30 გრ. ზეთი და 30 გრ. კარაქი;
2. ამავე ქვაბში მოთუშეთ 250 გრ. გახეხილი სტაფილო და 250 გრ. წვრილად დაჭრილი ხახვი.
3. მოთუშვის შემდეგ დაამატეთ წინასწარ მოხარშული 300 გრ. ქონა თეთრი ლობიო;
4. ცალკე ტაფაზე დაასხით ისევ ზეთი, კარაქი და ჯანჯაფილი ან შემცვლელად ნიორი და ლიმნის წვენი, თუმცა ნიორი გამოუვალ მდგომარეობაში;
5. დაჭერით 500 გრ. ქათმის ფილე ლუკმის-ხელა კუბებად და ჩაუშვით ამ ტაფაში;
6. როცა ხორცი გათეთრდება, 3-4 წუთში დაუმატეთ მარილი, შავი წიწაკა, თეთრი მშრალი ღვინო 70-100 მლ. და ამდენივე ნაღები;
7. გადაიყვანეთ დაბალ ცეცხლზე. თავ-ახდილ მდგომარეობაში გააჩერეთ მანამ, სანამ ეს სითხე ნახევრამდე არ შემცირდება. ბოლოს დაამატეთ, ანუ იქვე დაახეხეთ მუსკატის კაკალი დაახლოებით 1/4;
8. ეს მასა გადაიტანეთ ბოსტნეულის ქვაბში ქაფქირით, ისე, რომ წვენი არ გაყვეს;
9. ამ წვენში ჩაუშვით სოკო 300-400 გრ. ოდენობით და ისევე მოთუშეთ, როგორც ხორცი, თუ საჭიროა დაამატეთ ღვინო და ნაღები;
10. საბოლოოდ ეს სოკოც გადაიტანეთ სხვა ინგრედიენტებთან, გასინჯეთ და დაუმატეთ საჭირო საკმაზ-სუნელები: მუსკატი, მარილი, წითელი და შავი წიწაკა. თუ საჭიროა ღვინოც და ნაღებიც. ამ ბოლო ორის დამატება დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენად წვნიანი კერძი გინდათ გამოვიდეს, თუმცა გახსოვდეთ, რომ ღვინის დამატების შემდეგ სითხე 2-ჯერ უნდა შემცირდეს დუღილის განმავლობაში;
11. თუ ერთი დიდი ფიალით მიგაქვთ სუფრაზე - მაშინ, სოკოს როცა დაამატებთ, წვენიც მაშინ ჩაუშვით სხვა ქვაბში; თუ პორციებად, მაშინ სოკოც ქაფქირით გადაიტანეთ, დარჩენილი სითხე კი აქციეთ სოუსად, რათა შემდეგ მოასხათ პერსონალურ პორციებს.
12. ცალკე მომზადებული სოუსი უნდა იყოს უფრო ცხარე და მეტად შეკმაზული მუსკატის კაკალით.
0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, გემრიელი რეცეპტები, ნაღებითა და მუსკატით, ქათმის ფილე - თეთრი ღვინით, ქათმის ფილე
ნანახია: 1598 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]