მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 10
სტუმარი: 10
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

შემწვარი ხორცი ყველით და ბეკონით
2010-04-10, 10:26 PM
მასალა:
-1 კგ ღორის (არც ძალიან მსუქანი) ან ხბოს ხორცი
- 12 ნაჭერი ბეკონი
- 12 ნაჭერი ყველი ჩედარი ან სხვა
- დაცეხვილი მდოგვი
- მდოგვი
- 12 სალბის ფურცელი
- მარილი
- პილპილი
- 1 ჭიქა თეთრი ღვინო
- ძაფი

 
მომზადება:
ხორცის მოგრძო ნაჭერი დაჭერით თითის სისქეზე, ისე, რომ ბოლომდე არ ჩახვიდეთ და ძირში ერთმანეთზე იყვნენ გადაბმულები. განაჭრებში ჩააყარეთ: მდოგვი, ბლომად პილპილი და ცოტა მარილი. ასევე ჩადეთ ორ-ორი ყველის ნაჭერი, შუაზე გადაკეცილი ბეკონი, და 1-2 სალბის ფოთოლი. შემდეგ შეკარით ძაფით. ჩადეთ ღუმელისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში, დააყარეთ მარილი და პილპილი, დაასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ ცოტა სალბის ფოთლები. მოამზადეთ სოუსი: ღვინოში შეურიეთ ორი სუფის კოვზი მდოგვი და 4 სუფის კოვზი ნაღები ან არაჟანი. ნაწილი ძირზე მოუსხით, ნაწილი ზემოდან ასხით წვის პროცესში. შეწვით 200°-ზე წინასწარ გახურებულ ქურაში 45 წუთის განმავლობაში. გამოღების შემდეგ, ფრთხილად დაჭერით სიგრძეზე, რომ არ დაიშალოს. გარნირად კარგია კარაქში გადაზელილი მოხარშული ყვითელი კარტოფილი.
0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, შემწვარი ხორცი, გემრიელი რეცეპტები, ყველით, ბეკონით
ნანახია: 2123 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]