მასალა:
-1 კგ ღორის (არც ძალიან მსუქანი) ან ხბოს ხორცი - 12 ნაჭერი
ბეკონი - 12 ნაჭერი ყველი ჩედარი ან სხვა - დაცეხვილი მდოგვი -
მდოგვი - 12 სალბის ფურცელი - მარილი - პილპილი - 1 ჭიქა თეთრი
ღვინო - ძაფი
მომზადება: ხორცის მოგრძო ნაჭერი დაჭერით თითის სისქეზე,
ისე, რომ ბოლომდე არ ჩახვიდეთ და ძირში ერთმანეთზე იყვნენ გადაბმულები.
განაჭრებში ჩააყარეთ: მდოგვი, ბლომად პილპილი და ცოტა მარილი. ასევე ჩადეთ
ორ-ორი ყველის ნაჭერი, შუაზე გადაკეცილი ბეკონი, და 1-2 სალბის ფოთოლი.
შემდეგ შეკარით ძაფით. ჩადეთ ღუმელისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში, დააყარეთ
მარილი და პილპილი, დაასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ ცოტა სალბის
ფოთლები. მოამზადეთ სოუსი: ღვინოში შეურიეთ ორი სუფის კოვზი მდოგვი და 4
სუფის კოვზი ნაღები ან არაჟანი. ნაწილი ძირზე მოუსხით, ნაწილი ზემოდან
ასხით წვის პროცესში. შეწვით 200°-ზე წინასწარ გახურებულ ქურაში 45 წუთის
განმავლობაში. გამოღების შემდეგ, ფრთხილად დაჭერით სიგრძეზე, რომ არ
დაიშალოს. გარნირად კარგია კარაქში გადაზელილი მოხარშული ყვითელი
კარტოფილი.
|