მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ქათმის ფლავი ალუბლით
2010-04-11, 0:06 AM
მასალა:
გრძელი ბრინჯი - 500 გრამი
საშუალო ზომის ქათამი
ალუბალი - 1 კგ.
შაქარი - 500 გრამი
2 თავი ხახვი
ზაფრანა - ნახევარი ჩაის კოვზი
მარილი
შავი პილპილი

მომზადება:
ალუბალს ვაცლით კურკებს, ვამატებთ შაქარს, ვდგამთ ცეცხლზე, ვადუღებთ და ვაცლით, რომ ცოტა მოიშუშოს, მერე ვაცივებთ, ზედმეტს სიროფს ვიღებთ.
ვჭრით ხახვს ალყა-ალყად. ვრეცხავთ ქათამს, ვდებთ ღრმა ტაფაში, ვამატებთ ხახვსა და შავ პილპილს, ვამატებთ მდუღარე წყალს, და საშუალო ცეცხლზე ვთუშავთ 20 - 25 წუთის განმავლობაში. მერე ქათამს ვაცლით ძვლებს, ბულიონს ვფილტრავთ და ცალკე ჭურჭელში ვინახავთ. ვხარშავთ ბრინჯს, მერე ნახევარ ბრინჯს ვურევთ ალუბლის ნახევარს, ვდებთ ჭურჭელში, ზემოდან ვადებთ ქათამს, ვაყრით დარჩენილ ბრინჯს, მერე ალუბლის სიროპს ვურევთ ბულიონს და ამ ნარევს ვასხამთ ქათმიან ბრინჯს, ვამარილებთ და ვაცლით ასე 20 წუთი, საშუალო ცეცხლზე იდუღოს. როცა მომზადდება, ვამატებთ დარჩენილ ალუბალს. ვაყრით მარილს, ზაფრანას და პილპილს.
0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, ალუბლით, გემრიელი, ქათმის, ფლავი
ნანახია: 1837 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]