დავჭრით ბულგარულს, სოკოს (მოხარშვის შემდეგ, გაწურულს), პატარა ქვაბში
ჩავდებთ კარაქს და ნელ ცეცხლზე დავადგამთ. როცა მოთბება ტაფა და ცხიმიც
გალღვება, ჩავყრით დაჭრილ ბოსტნეულს... ამავდროულად ქათმის ფილეს ან ძროხის
ხორცს საშუალო ზომის ნაჭრებათ დავჭრით და მოვხარშავთ. შემდეგ დავჭრით
წვრილ ნაჭრებად. ამავდროულად ნელ ცეცხლზე დადგმული ბოსტნეულიც მოიშუშება,
რომელსაც დავამატებთ დაჭრილ ხორცს, ტომატს და ცოტა კარაქს... ეს ყველაფერი
ერთად მოიშუშება, ამავდროულად ვამატებთ მარილს გემოვნებით და იმ
მწვანილებს, რაც გესიამოვნებათ, რეჰანი აუცილებლად. შეგიძლიათ ქინძიც
დაამატოთ, თუმცა ლაზები არ ამატებენ. როცა ყველაფერი მომზადდება,
მოვამზადებთ კეცს, ჩავდებთ კარაქს და თითო კაცზე ვაკეთებთ თითო კეცს.
კარაქი რომ მოლღვება კეცზე, გადავიტანთ ამ ჩვენს მომზადებულ მასას და
ზემოდან დავფარავთ მთლიანად სულგუნის თხელი ნაჭრებით. ყურადღება მიაქციეთ,
სულგუნი არ დააქუცმაცოთ, თორემ წყლად წავა. როცა კეცს მთლიანად დაფარავთ,
შედეთ ღუმელში 10 წუთით და კერძი მზადაა. სუფრაზე მიგვაქვს კეცებითურთ.