მასალა: ცხვრის ხორცი – 1 კგ, პამიდორი – 1 კგ, კარტოფილი – 700–800
გრ., ხახვი – 200 გრ, ცხვრის დუმა – 200 გრ, ბადრიჯანი – 6–7 ცალი, ნიორი –
1 თავი, მწვანილი – 4–4 ძირი, პილპილი, მარილი – გემოვნებით.
თითოეულ თიხის ჯამში მოვათავსოთ თხლადდაჭრილი მსუქანი ცხვრის ხორცის
ნაჭრები. ორი ცალი საშუალო ზომის მთლიანი პამიდორი (კანიანად), ერთი ცალი
ბადრიჯანი, ორი ცალი გაფრცქვნილი კარტოფილი – სიგრძეზე ორად გაჭრილი.
მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.
ბადრიჯანი წინასწარ მოვამზადოთ ასე:
მოვაჭრათ თავი, ჩავუჭრათ გვერდი
და შიგ ჩავაწყოთ მარილმოყრილი ცხვრის დუმის ნაჭრები, წვრილად დაჭრილი
ნიორი, რეჰანი, ოხრახუში, ხახვი. ჯამები შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ
ხორცის გაწითლებამდე. სუფრაზე მივიტანოთ კამებითვე, ცალ–ცალკე თითოეულ
ადამიანზე.
|