მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ღვიძლი მოთუშული სტაფილოთი და პრასით
2010-04-11, 1:27 AM
1. მოხარშეთ ღვიძლი (თუ ფრინველისაა დაჭრა არ დაჭირდება, სხვა შემთხვევაში დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად). ხარშვისას წყალში ჩაუშვით წიწაკა, მარილი, დაფნის ფოთოლი, ხახვი, სულ ბოლოს მშრალი ღვინო დაუმატეთ. როცა მოიხარშება, გადაღვარეთ წყალი და თუ ქაფის ნარჩენები ულამაზოდ ამჩნევია - გადააავლეთ ცივი წყალი, გაშალეთ გასაშრობად სამზარეულოს სამუშაო დაფაზე და მოაყარეთ მარილი;
2. სტაფილო გათალეთ და დაჭერით ღერებად, მოთუშეთ კარაქში (მიკროტალღურში 1-1.5 წუთი) და მოაყარეთ ქონდარი;
3. დაჭერით პრასის თეთრი ნაწილი ალყა-ალყად; ბულგარული წიწაკა, ხახვი ასევე წვლილად;
4. სალათის ფოთლებს (ნაკრები ჯობია), მწვანილს, პრასის მწვანე ფოთლებს (ბოროტად ნუ გამოიყენებთ - თავის გემოზე არ წაიყვანოს) - მოასხით ღვინის ძმარი (მარილი, წიწაკა გემოვნებით);
5. თუ ცხარეს მოყვარული ხართ ზეთი შედგით დაბალ ცეცხლზე და ჩაუშვით წინასწარ დანაყილი ნიორი ან ჯანჯაფილი, მწარე წიწაკა, მარილი და აცალეთ 1-1.5 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან. შეგიძლიათ ცალკე მიიტანოთ სუფრაზე ან იქვე თეფშზე მოასხათ ღვიძლს.
 ეს ცივი კერძი (აპეტაიზერი) შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც პერსონალური პორციებად ასევე ერთ საერთო-საზიარო კერძად.
უხდება მშრალი ღვინო.
0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: მოთუშული, სტაფილოთი, გემრიელი რეცეპტები, კულინარია, პრასით, ღვიძლი
ნანახია: 1769 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]