მასალა:
-
1 კგ. ყვავილოვანი კომბოსტო,
-
1,5 ჩაის ჭიქა ნიგოზი,
-
4-5 კბილი ნიორი,
-
სამ–სამი ძირი მწვანილი, წიწაკა, მარილი, ძმარი და ზაფრანა გემოვნებით.
მომზადება:
გადაარჩიეთ ყვავილოვანი კომბოსტო, გარეცხეთ, მოათავსეთ მდუღარე მარილწყალში და მოხარშეთ, შემდეგ გადაწურეთ და გააციეთ.
დანაყეთ ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, ზაფრანა. ნიგვზიდან გამოხადეთ ზეთი. ნიგვზიანი მასალა გახსენით ძმარში, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, ყველაფერი მარილთან ერთად აურიეთ მოხარშულ კომბოსტოში, მიღებული კერძი გადაიტანეთ შესაფერის ჭურჭელში. მოასხით გამოხდილი ზეთი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ბროწეულის მარცვლები.
|