მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ქათამი ფორთოხლის სოუსით
2010-04-18, 10:07 PM

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
2 ც. ქათმის მკერდის ფილე
1 ც. ფორთოხალი
1 ც. ლიმონი
1 თავი ხახვი
3 ს/კ იოგურტი
1 ჩ/კ შავი ჩაი
მარილი, დაფქვილი წითელი პილპილი,
ნიორი 
ფორთოხლის კანი
კარაქი


მომზადების წესი:
აურიეთ ერთმანეთში ლიმონის და ფორთოხლის წვენი, ჩაის ნაყენი, 1 ჩ/კ წითელი პილპილი, 1/5 ჩ/კ მარილი, 1/5 ჩ/კ გახეხილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი ხახვი.
მოასხით მიღებული მასა ქათმის მკერდს და შედგით ერთი საათით მაცივარში. ხორცი გადმოიღეთ თუშფალანგზე და როცა დაწდება,  შეწვით კარაქში ორივე მხრიდან ოქროსფრამდე. დაასხით ხორცს ტაფაზე ბასტურმის წვენი და 20 წუთი თუშეთ დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ 2 ს/კ ფორთოხლის დახეხილი კანი და 1 წუთში გადმოდგით ცეცხლიდან. სუფრაზე გაიტანეთ სოუსთან ერთად, რომელშიც მოთუშეთ. გარნირად გაიტანეთ მოხარშული ბრინჯი ზაფრანით, მოხარშული კომბოსტო, ლობიო, სტაფილო.  

0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: გემრიელი რეცეპტები, ხახვი, ლიმონი, კარაქი, ფორთოხალი, ქათმის მკერდის ფილე
ნანახია: 1444 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]