მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 2 ც. ქათმის მკერდის ფილე 1 ც. ფორთოხალი 1 ც. ლიმონი 1 თავი ხახვი 3 ს/კ იოგურტი 1 ჩ/კ შავი ჩაი მარილი, დაფქვილი წითელი პილპილი, ნიორი ფორთოხლის კანი კარაქი მომზადების წესი: აურიეთ ერთმანეთში ლიმონის და ფორთოხლის წვენი, ჩაის ნაყენი, 1 ჩ/კ წითელი პილპილი, 1/5 ჩ/კ მარილი, 1/5 ჩ/კ გახეხილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოასხით მიღებული მასა ქათმის მკერდს და შედგით ერთი საათით მაცივარში. ხორცი გადმოიღეთ თუშფალანგზე და როცა დაწდება, შეწვით კარაქში ორივე მხრიდან ოქროსფრამდე. დაასხით ხორცს ტაფაზე ბასტურმის წვენი და 20 წუთი თუშეთ დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ 2 ს/კ ფორთოხლის დახეხილი კანი და 1 წუთში გადმოდგით ცეცხლიდან. სუფრაზე გაიტანეთ სოუსთან ერთად, რომელშიც მოთუშეთ. გარნირად გაიტანეთ მოხარშული ბრინჯი ზაფრანით, მოხარშული კომბოსტო, ლობიო, სტაფილო.
|