პორციების რაოდენობა: 4 დამზადების დრო: 40 წუთიხბოს საჭირო სურსათი: ხბოს რბილი ხორცი – 400 გრ, სოკო "შამპინიონები” – 200 გრ, ხახვი – 1 თავი, თეთრი ღვინო – 1/2 ჭიქა, ნაღები – 1 ჭიქა, ხორბლის ფქვილი – 1 სუფრის კოვზი, კარაქი – 50 გრ, დაკეპილი ოხრახუში და რეღანი – 1 სუფრის კოვზი, შავი პირპილი, მარილი. დამზადების წესი: ხბოს ხორცი დაჭერით წვრილ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პირპილი, ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით. ხახვი დაკეპეთ, სოკო წვრილად დაჭერით და შეწვით ხორის შეწვისგან დარჩენილ კარაქზე. დაამატეთ ღვინო, მოთუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ ნაღები, დააყარეთ მარილი და პირპილი, ჩააყარეთ ხორცი, მწვანილი და დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე. გარნირად უხდება შემწვარი კარტოფილი ან კარტოფილის კროკეტები.
|