ინგრედიენტები: დიდი ზომის ქამა სოკო - 12 ცალი, ხახვი - 1 ცალი ყველი - 150-180 გრ. ორცხობილა ან პურის ნამცეცები - 1 ს.კ. მარილი, ახალდაფქული პილპილი. მომზადება: სოკო გავრეცხოთ და გავაშროთ. "ფეხი”ფრთხილად მოვაშოროთ, რომ "ქუდი” არ დაზიანდეს.
"ქუდები” ზეთწასმულ ფორმაში შესაწვავად ჩავალაგოთ და შიგნიდან ოდნავ მარილი მოვაყაროთ. მოვამზადოთ შიგთავსი: ხახვი წვრილად დავჭრათ ან წრეებად. სოკოს "ფეხები” დავჭრათ. გავხეხოთ ყველი. ხახვი მოვშუშოთ მცენარეულ ზეთში დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ სოკოს დაჭრილი "ფეხები”, დავამარილოთ, და ხახვი სოკოსთან ერთად 5 წუთის განმავლობაში მოვშუშოთ (ცოტაოდენი ნივრის დამატებაც შეგიძლიათ). ბოლოს ვუმატებთ დაფშვნილ ორცხობილას ან პურის ნამცეცემს და ავურევთ. ეს მასა მცოტა გავაგრილოთ და გახეხილი ყველის ნახევარს შევურიოთ. შიგთავსი სოკოს "ქუდებში” მოვათავსოთ და ზევიდან ყველი მოვაყაროთ.
ქამა-სოკო 10-12 წუთის განმავლობაში 190-200°გრადუს ტემპერატურაზე უნდა მომზადდეს.
|