მასალად საჭიროა: 8 ულუფა 2 კგ ღორის მჭლე ხორცი 3 კბილი ნიორი 1 ს.კ. უცხო სუნელი 1 ბულიონის კუბი 1 ლიმონის წვენი 4 ს.კ. ზეთი 1 კონა კამა 1 კონა ოხრახუში მარილი მომზადების წესი: 1. ღორის ხორცი გაჭერით სიგრძეზე და კარგად დაბეგვეთ. 2. დანაყეთ ნიორი, შეურიეთ სანელებლები, ბულიონის კუბი, ლიმონის წვენი და 3 ს.კ. ზეთი. კარგად აურიეთ და დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი. 3. ხორცს წაუსვით მწვანილიანი მასა, გადაახვიეთ და შეკარით ძაფით. რულეტი მოათავსეთ ცხიმწასმულ ტაფაზე და შედგით ღუმელში 200°ჩ-ზე 1 სთ. დროდადრო მოასხით თავისივე წვენი. 4. სუფრასთან მიტანის წინ დაჭერით და მოათავსეთ ლანგარზე. მიირთვით ცოცხალ ბოსტნეულთან ერთად.
|