მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ც. მოხარშული კვერცხი,
150 გრ. შაშხი,
60 გრ. არაჟანი,
120 გრ. მაიონეზი,
12 გრ. მზა მდოგვი,
დაფქვილი შავი პილპილი გემოვნებით, სალათის ფურცლები, მწვანილი,
120 გრ. სულგუნის, ყველი.
მომზადების წესი: კვერცხი მოხარშეთ მაგრად (12-15 წუთი), წვრილად დაჭერით. შეურიეთ დაჭრილი შაშხი, გახეხილი ყველი, არაჟანი, მაიონეზის ნაწილი, დაფქვილი პილპილი, მდოგვი და ამოურიეთ.
მიღებულ მასას მიეცით ბურთულების ფორმა და დაალაგეთ შუაში გაჭრილ, დაკონსერვებულ წიწაკებზე ან სალათის ფურცლებზე და მოასხით დარჩენილი მაიონეზი. გააფორმეთ მწვანილის ღერებით.
|