ინგრედიენტები: 4 ულუფა 200 გ საქონლის ღვიძლი 1 თავი ხახვი 40 გ ლორი 8 კარტოფილი სოუსისთვის: 1/2 ჩ.ჭ. ფქვილი 4 ს.კ. ხორცის ბულიონი 1 თავი ხახვი 15 გ კარაქი 1 დაფნის ფოთოლი 4 ს.კ. არაჟანი პილპილი და მარილი გემოვნებით მომზადების წესი: 1. ღვიძლი დაჭერით თხლად, ხახვი - ალყა-ალყა. კუბებად დაჭრილი ლორი მოშუშეთ ხახვთან ერთად, დაუმატეთ ღვიძლი და განაგრძეთ შუშვა. 2. კარტოფილი მოხარშეთ კანიანად, შემდეგ გაფცქვენით, გაჭერით შუაზე, ამოაჭერით გული, ისე რომ 3 მმ სისქის კედლები დარჩეს და ამოავსეთ ღვიძლიანი მასით. 3. სოუსისთვის მოხალეთ ფქვილი, დაუმატეთ ბულიონი და ურიეთ შესქელებამდე. ხარშეთ 5 წთ. გააგრილეთ, გაწურეთ, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი მოშუშული ხახვი, კარაქი, პილპილი, დაფნის ფოთოლი და მარილი. ხარშეთ კიდევ 15 წთ. გამორთვამდე 5 წუთით ადრე დაუმატეთ არაჟანი და წამოადუღეთ. 4. ღვიძლით ამოვსებულ კარტოფილს მოასხით არაჟნის სოუსი და შედგით ღუმელში 10-15 წთ.
|