მასალა:
- 200 გ ცხვრის ხორცის ფარში,
- 50 გ ბრინჯი,
- 1 ხახვი,
- 50გ მოწალული ყურძნის ფოთლები,
- 1 თავი ნიორი,
- 0,5 ჭიქა მჟავე რძე,
- მარილი, შავი დაფქვეული წიწაკა, ცერეცო
მომზადება: გაასუფთავეთ ხახვი, დაჭერით და გაატარეთ. გადაარჩიეთ ბრინჯი და ხარშეთ მარილიან წყალში ნახევრად მოხარშვამდე 7-10 წთ მაღალ ცეცხლზე. დაუმატეთ გატარებული ხახვი, ბრინჯი, მარილი და წიწაკა ფარშს და აურიეთ სათანადოდ. მოათავსეთ ცოტაოდენი ფარშის მასა ყურძნის ფოთოლზე და დაახვით ფრთხილად. ჩაასხით ცოტა წყალი ქვაბში, დაამატეთ მარილი, წიწაკა, ჩადევით ტოლმა და შედგით 10-12 წთ-ით მიკროტალღურ ღუმელში საშუალო ცეცხლზე. სუფრაზე გატანამდე მოასხით სოუსი. სოუსი: აურიეთ მჟავე რძე დანაყულ ნიორთან და ცერეცოსთან ერთად. შეგიძლიათ ყურძნის ფოთლები შეცვალოთ კომბოსტოთი ან ბულგარული წიწაკით.
|