ინგრედიენტები: 18 ულუფა 175 გ მარგარინი 375 გ ფქვილი 6 კვერცხი 750 გ ქათმის რბილი ხორცი 250 გ შებოლილი ხორცი 125-125 გ არაჟანი და მაიონეზი 3 ს.კ. დაჭრილი მწვანილი 30 გ ფსტა 1 სტაფილო 8 გ ჟელატინი 1/2 ჭიქა ქათმის ბულიონი 1/2 ჭიქა პორტვეინი მომზადების წესი: 1. დაკეპილი მარგარინი შეურიეთ ფქვილს, დაუმატეთ 1 კვერცხი, მარილი და მოზილეთ ცომი. გააცივეთ. 2. ქათმის ხორცი დაჭერით, შეურიეთ კუბიკებად დაჭრილი შებოლილი ხორცი, არაჟანი, მაიონეზი, მწვანილი, ფსტა, მარილი და პილპილი. 3. სტაფილო გაჭერით სიგრძეზე და გათუთქეთ. 4. ცომის 2/3 მოათავსეთ ფორმაში, ზემოდან გაანაწილეთ ფარშის 1/3, 4 მოხარშული კვერცხი, სტაფილო და დარჩენილი ფარში. ცომის ნაპირები ამოკეცეთ და წაუსვით ცილა. ზემოდან დააფარეთ დარჩენილი ცომი. შუაში გაუკეთეთ ნახვრეტი. გადაუსვით კვერცხის გული დააცხვეთ 1750ჩ-ზე 1სთ. და 20 წთ. 5. ჟელატინი დაალბეთ წყალში, შეურიეთ ბულიონში, გაათბეთ, დაუმატეთ პორტვეინი. შემდეგ ნახვრეტიდან ჩაასხით ღვეზელში და გააცივეთ.
|