მასალა: ძროხის ღვიძლი – 300 გრ., ხახვი – 1 თავი, სტაფილო – 1 ცალი, კარაქი – 1 ს/კ, წიწიბურას ფაფა – 100 გრ., კვერცხი – 1 ცალი, ბულიონი – 1 ჭიქა, ოხრახუში, კამა, მარილი, დაფქული შავი პილპილი. მომზადება: ღვიძლი სიგრძეზე გაჭერით, ორივე ნაწილს ამოაჭერით ნაწილი ისე , რომ ” ორმოები” გაკეთდეს. ფარშისათვის მოხარშეთ წიწიბურის ფაფა, დაამატეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, სტაფილო, წვრილად დაჭრილი ღვიძლის ნაწილი, მარილი, პილპილი და კვერცხი. ”ორმოები” ამოავსეთ ფარშით და ორივე ნაწილი შეაერთეთ ერთმანეთთან ხის ჩხირებით. დაასხით ცოტა ბულიონი დაახურეთ სახურავი, და ნელ ცეცხლზე ხარშეთ მომზადებამდე. სუფრასთან მიტანის წინ ღვიძლს მოასხით ბულიონი, რომელშიც იხარშებოდა და მორთეთ მწვანილით.
გემრიელად მიირთვით!
|