მასალა:
- 1 კგ ღორის, ცხვრის ან საქონლის ხორცი,
- 2 თავი ხახვი,
- 2 სუფრის კოვზი ღვინის ძმარი,
- პილპილი და მარილი - გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცი გავასუფთავოთ, მოვაცილოთ ზედმეტი ცხიმი, დავჭრათ დაახლოებით ერთნაირი ზომის, 50-60 გრ წონის ნაჭრებად, ჩავალაგოთ ფაიფურის ან ემალის ჭურჭელში, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, დაჭრილი ხახვი, კარგად გადავურიოთ, დავახუროთ სახურავი და 1-2 საათით დავდგათ სიცივეში. ბასტურმას შეიძლება მოვასხათ ცოტა ღვინის ძმარი. ასე მომზადებული ხორცი ცივ ადგილასშეიძლება შევინახოთ რამდენიმე დღეც. ხორცის ნაჭრებს მოვაცილოთ ხახვი, ჩამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ უალონაკვერჩხლებიან მაყალზე, შამფურები მუდმივად ვატრიალოთ. მზა მწვადი სუფრასთან მივიტანოთ შამფურზე, ან გადავიტანოთ სინზე, მოვაყაროთ ალყა- ალყა დაჭრილი ხახვი და ოხრახუში.
გემრიელად მიირთვით!
|