მასალა:- ქათმის ბარკლები 2 ცალი
- ბადრიჯანი 5-6 ცალი
- სტაფილო 4-5 ცალი
- ხახვი 2 თავი
- კარტოფილი 4-5 ცალი
- პამიდორი 4-5 ცალი
- ზეთი 200 გრ.
- მწვანილები -პეტრუშკა,ქინძი,კამა,რეჰანი
- ნიორი 3 კბილი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
დავჭრათ ქათმის ბარკლები და ცოტა ზეთიან ტაფაზე მოვხრაკოთ
დავჭრათ ბადრიჯანი მრგვალებად დავაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 1 საათი ,წვენს რომ გამოიღებს გავწუროთ და შევწვათ ზეთიან ტფაზე
კარტოფილი გავთალოთ და დავჭრათ მრგვალებად
სტაფილო გავთალოთ და ისიც დავჭრათ მრგვალებად
ხახვი დავჭრათ ალყა -ალყა
პამიდორს გადავაცალოთ კანი და სახეხზე ჩავხეხოთ
მწვანილები დავჭრათ
ბარკლები რომ მოიხრაკება დავაყაროთ ზემოდან ბადრიჯანი ,შემდეგ სტაფილო და ხახვი
შემდეგ კარტოფილი
ისევ ზემოდან ბადრიჯანი
ზემოდან მოვასხათ გახეხილი პამიდორი დავაფაროთ თავსახური და დავდგათ დაბალ გაზზე
მწვანილები და ნიორი დავჭრათ წვრილად
და ასე 15 წუთში მოვაყაროთ ზემოდან,მარილი და წიწაკა გემოვნებით
დავახუროთ თავსახური ისევ და დავდგათ დაბალ გაზზე სანამ მზად იქნება
გემრიელად მიირთვით!
|