მასალა:
- 1 კგ რბილი ღორის ხორცი
- ხახვი 1 ც.
- შავი პილპილი
- სტაფილო- 1 ც.
- მარილი, დაფნის ფოთოლი
- ოხრახუში
მომზადება: აიღეთ ხორცის მთლიანი ნაჭერი, გადაახვიეთ ძაფი ან ბინტი. შემდეგ მოათავსეთ ჯამში და დაასხით ცივი წყალი. 1 საათის შემდეგ გადააქციეთ წყალი და ისევ დაასხით ცივი წყალი. ხორცი დადგით ცეცხლზე და აადუღეთ. ადუღების შემდეგ ისევ გადააქციეთ წყალი და დაასხით ახალი, ცივი წყალი. დაამატეთ ხახვი, მარილი, პილპილი, მრგვლად დაჭრილი სტაფილო, დაფნის ფოთოლი, ოხრახუში. ეს ყველაფერი აადუღეთ. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 40 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ ამოიღეთ ხორცი ბულიონიდან, შეახვიეთ ფოლგაში, და შედგით გაზქურაში. ტემპერატურა უნდა იყოს 200 გრადუსი. 30 წუთის შემდეგ ვიჩინა მზადაა.
გემრიელად მიირთვით!
|