მასალა:- 5 კგ. ღორის ხორცი
- 1 ლ. წყალი
- 110 გრ. მარილი
მომზადება:
მოვამზადოთ მარილ წყალი: 1 ლიტრა წყალში გავხსნათ 110 გრ. მარილი. გადავწუროთ მარლაში, ავიღოთ ნახევარ ლიტრა მარილ წყალი და შპრიცით შევასხათ სულ შიგნით , გარედან ხორცს მოვაყაროთ მარილი ჩავდოთ უჟანგავ ქვაბში დავასხათ დარჩენილი მარილწყალი ზემოდან დავადოთ სიმძიმე და გავაჩეროთ 4 დღე , ყოველდღე გვერდი უცვალოთ ხორცს რომ კარგად დამარილდეს, 4 დღის შემდეგ ხორცი ამოვიღოთ და გადავახვიოთ სქელი ძაფით, გავაშროთ კარგად და შევბოლოთ. იმისათვის რომ კარგი ფერის გამოვიდეს ვიჩინა ქლიავის ან გარგარის ხის ნახერხისგან უნდა შევბოლოთ. შებოლილი ვიჩინა ჩავდოთ ცხელ 85 გრდუსამდე გაცხელებულ წყალში, ცოტახანში შევამოწმოთ წყლის ტემპერატურა, რომრელიც უნდა იყოს 80 გრადუსი.(თუ თერმომეთრი არ გაქვთ დაუწიოთ გაზს ისე რომ წყალი არ უნდა დუღდეს) ასე ვხარშოთ 3,5 საათი , ყოველთვის შევამოცმოთ ტემპერატურა რომ არ ავიდეს 82 გრადუსზე მეტი გამზადებული ვიჩინა ამოვიღოთ წყლიდან , გადავავლოთ ცხელი წყალი შემდეგ ცივი და შევდგათ მაცივარში 3 დღე და ვიჩინაც მზად იქნება სახლის პირობებში მომზადებლი ვიჩინა შეიძლება იყოს უბრალოდ მოხარშულიც, ამ შემთხვევაში შებოლვის პროცესი გამოტოვეთ
გემრიელად მიირთვით!
|