მასალა: 1 ჩ.კ. სოდა დანის წვერით მარილი 4–5 ჩ.ჭ. ფქვილი 4 ცალი კვერცხი 200გრ კარაქი 1,5კგ ყველი მომზადება:
0,5ლ მაწონს შეურიეთ 200გრ გამდანარი კარაქი, 2ცალი კვერცხი, ჩაის კოვზით სოდა, დანის წვერით მარილი, მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ საშუალოზე ოდნავ მაგარი ცომი. გამზადებული ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. გაბრტყელებული ცომის ერთი ნაწილი მოათავსეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე, დადეთ ზემოდან თანაბარი სისქით ყველის გულსართი. გააბრტყელეთ მეორე ფენა და მთლიანად გადააფარეთ ყველს. გვერდები კარგად შეუკარით და ხელით გაასწორეთ მთელი ზედაპირი. წაუსვით გათქვეფილი კვერცხის გული, რამდენიმე ადგილას დაჩხვლიტეთ ხის ჩხირით და შედგით ღუმელში. გამომცხვარი ხაჭაპური დაჭერით ოთხკუთხედ ნაჭრებად.
|