მომზადება: ერთი ქილა (0,5ლ) მაწონს შეურიეთ ერთი კვერცხი, 1 ჩ.კ. სოდა და ნახევარი ჩ.კ. მარილი. მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ მაგარი ცომი. გააბრტყელეთ , წაუსვით 100გრ დარბილებული მარგანინი, დაკეცეთ ოთხად და მოათავსეთ მაცივარში. 20 წუთის შემდეგ გამოიღეთ მაცივრიდან , ისევ გააბრტყელეთ, კვლავ წაუსვით 100გრ მარგანინი და გადაახვიეთ რულეტივით. მოათავსეთ ემალის ჭურჭელში და შედგით მაცივარში. 2–3 საათის შემდეგ გამოაცხვეთ ხაჭაპური ჩვეულებრივი წესით. დამატებითი ინფორმაცია გამოდის ღუმელის ფირფიტის ზომის ორი ცალი ხაჭაპური, შეგიძლიათ, ტაფაზედაც გამოაცხოთ, მაშინ ცომი 4–5 ნაწილად გაყავით.