მასალა
1 ბრიკეტი საფუარი (42გრ)
1 ჩ.კ. შაქარი
1/4ლ ნელთბილი კეფირი
1 ს.კ. მარილი
250გრ ხორბლის ფქვილი
250გრ ჭვავის ფქვილი
4 ს.კ. ზეთი
პერგამენტი
მომზადება:
საფუარი და შაქარი გახსენით კეფირში. მარილი და ორივენაირი ფქვილი ჩაყარეთ ჯამში და შეურიეთ საფუვრიანი კეფირი.
დაუმატეთ
ზეთი, მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, დააფარეთ და დადგით ასაფუებლად 30 წთ.
გააცხელეთ
ღუმელი 190 გარდუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერამენტი. გადაზილეთ ცომი, გაყავით 12 ნაწილად, დაამრგვალეთ, დააწყვეთ საცობ ფირფიტაზე, დააფარეთ და დადგით 15წთ.
თითოეული
გუნდის ზედაპირზე გადაუსვით ნელთბილი წყალი და აცხვეთ 30–35 წთ.
შეგიძლიათ ცომისაგან
16–20 პატარა გუნდა გააკეთოთ და საცხობ ფირფიტაზე ერთმანეთის გვერდით ისე დააწყოთ, რომ გვირგვინის ფორმის პური გამოვიდეს. შეგიძლიათ, მოაყაროთ მოხარშული მზესუმზირა.
გემრიელად მიირთვით.
|