მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

კალცონე (დახურული პიცა)
2010-04-08, 6:47 PM
     მასალა:

  • 1/2 ბრიკეტი საფუარი (20გრ) 
  • 450გრ ფქვილი 
  • 6 ს.კ. ზეითუნის ზეთი 
  • მარილი 
  • 200გრ ხაჭოსებრი ნაზი ყველი 
  • 2 კვერცხი 
  • 2 ჩ.კ. თავშავა 
  • 50გრ გახეხილი შებოლილი სულგუნი 
  • პილპილი 
  • 100გრ მწვანე უკურკო ზეთისხილი 
  • 100გრ მრგვალად დაჭრილი სალიამი 
  • პერგამენტი 

    მომზადება:

   საფუარი დააქუცმაცეთ და 200მლ ნელთბილ წყალში გახსენით. დაუმატეთ ფქვილი, 1/4 ჩ.კ. მარილი და ზეითუნის ზეთი და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30წთ.
შეურიეთ ერთმანეთს ხაჭოსებრი ყველი, კვერცხი, თავშავა, სულგუნი, მარილი და პილპილი. ზეთისხილები ოთხათ გაჭერით, სალიამი დაჭერით ზოლებად.
გააცხელეთ ღუმელი 220–გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
საფუვრიანი ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გაყავით. ცომის თითოეული ნაჭერი მრგვალად გააბრტყელეთ და წაუსვით დარჩენილი ზეითუნის ზეთი.
ყველიანი მასა გაანაწილეთ თითოეული ცომის ნახევარზე, ზემოდან მოაწყვეთ სალიამი და ზეთისხილი. გადმოაფარეთ ცომის ცარიელი ნახევარი და კიდეები თითის დაწოლით კარგად შეაერთეთ.
დადეთ კალცონე საცხობ ფირფიტაზე და აცხვეთ 20წთ. გამოიღეთ და ჯერ კიდე თბილი მიიტანეთ სუფრასთან.
დამატებითი ინფორმაცია

მასალის შეცვლა: შეგიძლიათ, სალიამის ნაცვლად მოხარშული და ზოლებად დაჭრილი შაშხი გამოიყენოთ.


0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კალცონე (დახურული პიცა), გემრიელი რეცეპტები, კულინარია
ნანახია: 3667 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1 maka  
0
italiashi da saertod evropashi shebolili yveli rom ar ician ar icitt?:D kalcone kidev italiuria da cota masalashi aicheritt :)

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]