მასალა: 2 ცალი კვერცხი 1 ს.კ. საფუარი 1 ჩ.ჭ. რძე
1 მწიკვიმარილი 3-4 ს.კ. შაქარი 1 ჩ.ჭ. ფქვილი 0,5 ჩ.ჭ
სიმინდის ფქვილი 1 ცალი წმინდათ გახეხილი კომში+ქიშმიში გემოვნებით.
მომზადება: თბილ რძეში ვხსნით საფუარს,
ვამატებთ შაქარს, გათქვეფილ კვერცხებს+მარილი, ვამატებთ ფქვილს და მჭადის
ფქვილს. ვდგავთ ცომს გასაფუებლად, თბილ ადგილას (ცომი სქელ არაჟანზე უფრო
თხელი გამოდის). როცა ამოვა, ცომს გავურიოთ გახეხილი ხილი და გამოვაცხოთ
ზეთმოსხმულ ტაფაზე. მივირთვათ არაჟანთან ერთად.
|