მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

ნაზუქი
2010-04-13, 1:30 PM
მასალა:
  • 6 კვერცხი
  • 1კგ შაქარი
  • 250 გრ მარგარინი ან ქარაქი
  • 1.5 ლიტრი რძე
  • 300 გრამი ქიშმიში
  • მიხაკი, დარიჩინი, 
  • 100 გრამი დაჭრილი ნიგოზი.
  • 25 გრამი საფუარი
  • ფქვილი 2 დან 3 კილომდე
  • ვანილი 
მომზადება:
 ვთქვიფავთ კვერცხს კარგად და ვამატებთ თბილ რძეში გახსნილ შაქარს და საფუარს, შემდეგ გამდნარ ცხიმს და ვურევთ კარგად. მოზელილ ცომს ვამატებთ მიხაკს, დარიჩინს, ნიგოზს, ქიშმიშს, ვანილს და ვაგრძელებთ ზელვას. შემდეგ ცომს ვდებთ თბილ ადგილას, ამოსასვლელად. როცა ცომი ამოვა , ვაკეთებთ გუნდებს, ვაძლევთ ჩვენთვის სასურველ ფორმას (ნახევარმთვარის ფორმა იდეალურია ჩემი აზრით) ვდებთ „ჟარუნაზე" და ზემოდან ვუსვამთ მასას, რომელიც მას სიწითლეს მიანიჭებს: ერთი კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ 3 სუფრის კოვზ მაწონში. ვაცხობთ აირღუმელში 200 გრადუსზე, სრულ მომზადებამდე.

  გერმრიელად მიირთვით!



0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: გემრიელი, ნაზუქი, ცომეული, რეცეპტები
ნანახია: 8942 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 3.5/6
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]