4 ულუფა ინგრედიენტები: 400გრ. კარაქი; 2/3 ჭიქა გახეხილი ყველი (პარმაზანი); 1 ს/კ. წვრილად დაჭრილი ან დანაყილი ნიორი; 3-4 პომიდორი; ახლად დაფქული შავი პილპილი; 100 გრ. ლორი; ერთი კოლოფი პასტა-ფეტუჩინი; ერთი კოლოფი გრძელი მაკარონი.
მომზადების წესი: მოხარშეთ მაკარონი. მოხარშეთ პასტა-ფეტუჩინი (ისე როგორც მის შეფუთვაზეა მითითებული). ვიდრე პასტა იხარშება, კარაქი ნელ ცეცხლზე დაადნეთ, მასში წვრილად დაჭრილი ლორი და ნიორი ჩაყარეთ და რამდენიმე წუთის განმავლობაში შუშეთ. შემდეგ გახეხილი პომიდორი და პილპილი დაუმატეთ და დაახლოვებით 2-3 წუთი ისევ ცეცხლზე დატოვეთ. სოუსი პასტას მოასხით და წვრილად გახეხილი ყველი პარმაზანი ზემოდან მოაყარეთ. დაუმატეთ პილპილი, კერძი ოთხ ნაწილად გაყავით მოასხით 4 თეფშზე განაწილებულ მოხარშულ მაკარონს და თვითოეული ულუფა მწვანილებით, ფიგურული დანით დაჭრილი სტაფილოსა და ბულგარული წიწაკის ნაჭრებით გააფორმეთ.
|