6 პერსონაზე მოსამზადებელი პერიოდი: 5 წთ დაზადების დრო: 30 წთ ინგრედიენტები: 1/2 ჭიქა ქათმის ნახარში 1/2 ჭიქა თეთრი ღვინო 1 ჭიქა რძე 2 ჩაის კოვზი კარაქი 1 სუფრის კოვზი ფქვილი 250 გ კიბორჩხალა 2 სუფრის კოვზი დაფქვეული ოხრახუში 2 სუფრის კოვზი გატარებული მწვანე ხახვი 1/2 ჩაის კოვზე მარილი 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი 1 პაკეტი მაკარონი 1 სუფრის კოვზი კარაქი 2 სუფრის კოვზი გახეხილი ყველი ქვაბში ჩაასხით ქათმის ნახარში და თეთრი ღვინო. ხარშეთ, სანამ არ დაიკლებს 1/3 ჭიქის ზომაზე. გადმოდგით ქურიდან და აურიეთ რძეს, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. ისევ გადაიტანეთ ცეცხლზე და წამოადუღეთ. აურიეთ 2 ჩაის კოვზი კარაქი ფქვილს. ნელა ჩაამატეთ რძის ნარევში. ურიეთ კარგად. ნარევი უნდა გასქელდეს. დაუმატეთ კიბორჩხალები, ოხრახუში, მწვანე ხახვი, ლიმონის წვენი და მარილი. დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ კიბორჩხალების მოხარშვამდე. მოხარშეთ მაკარონი. დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი და დახეხილი ყველი. დაასხით სოუსი მაკარონს და მიირთვით.
|