მასალა:
2/3 ჭიქა რძე 20-25 გრამი დროჟი 3-4 კვერცხის გული 2 + 2/3 ჭიქა ფქვილი ½ ჭიქა შაქარი 1/3 ჩაის კოვზი მარილი 60-80 გრამი კარაქი ½ ჩაის ჭიქა ქიშმიში, ცუკატები გემოვნებით ლიმონის ცედრა გემოვნებით ვანილინი გემოვნებით დაჭრილი ნიგოზი მომზადების წესი:
- თბილ რძეში ჩავყაროთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი და დროჟი, მოვურიოთ, დავამატოთ 1/3 ჭიქა ფქვილი, ავურიოთ და გავაჩეროთ თბილ ადგილას რათა კარგად გაფუვდეს. კვერცხის გულები და შაქარი ავსრისოთ გათეთრებამდე დავამატოთ კარაქი, ვანილინი, გაფუებული დროჟი და 2 ჭიქა ფქვილი (თუ ცომი თხელი გამოგივიდათ, დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი ფქვილი დაახლოებით 1/3 ჩაის ჭიქა). გამზადებული მასა დავდგათ თბილ ადგილას და დავაცადოთ სანამ მოცულობაში არ მოიმატებს 2-ჯერ. (ცომს ზემოდან აუცილებლად დააფარეთ, რათა ზედაპირი არ მოუხმეს). შემდეგ გამზადებულ ცომში შეურიეთ ქიშმიში და ცუკატები და ჩადეთ ცხიმწასმულ ფორმაში. როდესაც ფორმაში ცომი 2-ჯერ მოიმატებს (გაფუვდება), შედგით აირღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე, გამოაცხვეთ. მზა პასკას მოაყარეთ შაქრის პუდრა
|