მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 13
სტუმარი: 13
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

პასკა
2010-04-19, 1:32 PM

მასალა:

2/3 ჭიქა რძე
20-25 გრამი დროჟი
3-4 კვერცხის გული
2 + 2/3 ჭიქა ფქვილი
½ ჭიქა შაქარი
1/3 ჩაის კოვზი მარილი
60-80 გრამი კარაქი
½ ჩაის ჭიქა ქიშმიში, ცუკატები
გემოვნებით ლიმონის ცედრა
გემოვნებით ვანილინი
გემოვნებით დაჭრილი ნიგოზი

 

 
მომზადების წესი:

 -  თბილ რძეში ჩავყაროთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი და დროჟი, მოვურიოთ, დავამატოთ 1/3 ჭიქა ფქვილი, ავურიოთ და გავაჩეროთ თბილ ადგილას რათა კარგად გაფუვდეს. კვერცხის გულები და შაქარი ავსრისოთ გათეთრებამდე დავამატოთ კარაქი, ვანილინი, გაფუებული დროჟი და 2 ჭიქა ფქვილი (თუ ცომი თხელი გამოგივიდათ, დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი ფქვილი დაახლოებით 1/3 ჩაის ჭიქა). გამზადებული მასა დავდგათ თბილ ადგილას და დავაცადოთ სანამ მოცულობაში არ მოიმატებს 2-ჯერ. (ცომს ზემოდან აუცილებლად დააფარეთ, რათა ზედაპირი არ მოუხმეს). შემდეგ გამზადებულ ცომში შეურიეთ ქიშმიში და ცუკატები და ჩადეთ ცხიმწასმულ ფორმაში. როდესაც ფორმაში ცომი 2-ჯერ მოიმატებს (გაფუვდება), შედგით აირღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე, გამოაცხვეთ. მზა პასკას მოაყარეთ შაქრის პუდრა

 

0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: ნიგოზი, შაქარი, დროჟი, ქიშმიში, რძე, პასკა, ცუკატი, კარაქი, ლიმონის ცედრა, კვერცხის გული
ნანახია: 4721 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 2 | რეიტინგი: 4.0/1
სულ კომენტარები: 2
1 mira  
0
gaixaros am saitis shemqmnelebma, kortopilis shewvis meti araperi vicodi da exla me mekitxebian ra rogor gavaketo. tqven gaixaret. mtavaria meugles mowons mtavar degustators.

2 aks75  
0
დიდი მადლობა , გვიხარია რომ მოგწონთ ჩვენი რეცეპტები

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]