ინგრედიენტები: ორი კვერცხი 500გრ. მარგარინი 5 სუფრის კოვზი ზეთი 5 სუფრის კოვზი ძმარი 1კგ.200გრ ფქვილი 1კგ ყველი მომზადების წესი: გადავინახოთ ერთი კვერცხის გული, ხოლო ცილა და მეორე კვერცხი ერთად ავთქვიფოთ. დავასხათ 400მლგრ. წყალი, ზეთი და ფქვილი, იმდენი რომ გამოვიდეს მაგარი ცომი. კარგად მოვზილოთ და გავაბრტყელოდ, წავუსვათ მარგარინის მესამედი, გადავკეცოთ კორნეტისებურად და შევდოთ საყინულეში 20 წუთი. ასე გავიმეოროდ სამჯერ და ბოლოს ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოდ: პირველი ნაწილი დავაფინოთ ჟარუნაზე, დავაყაროთ გახეხილი ყველი, ზემოდან გადავაფაროთ მეორე ნაწილი, გვერდები ამოვუკეცოთ, წავუსვათ გადანახული კვერცხის გული და დავსეროთ 24 ნაჭრად. შევდგათ აირ-ღუმელში, მაღალ ტემპერატურაზე გამოცხობამდე. გემრიელად მიირთვით!
|