მასალა:
- 700გ ხაჭო,
- 100გ ფქვილი,
- 1 კვერცხი,
- 100გ შაქარი,
- ვანილი,30 გ
- მარგარინი,ფქვილი ამოსავლებლად
- 100გ ჯემი ან 150გ არაჟანი შაქრით ან 400გ რძის სოუსი,
- მარილი
მომზადება:
აურიეთ სათანადოდ ფქვილი, კვერცხი, შაქარი, მარილი ნადუღთან ერთად. მიეცით მასას 5-6 სმ სისქის ბატონის ფორმა, დაჭერით გვერდით ნაჭრებად, ამოავლეთ ფქვილში 1,5 სმ სისქის ბურთულების ფორმის მიცემით. შეწვით ორივე მხრიდან და დატოვეთ ღუმელში 5-7 წთ. შეიძლება დაუმატოთ ვანილიც, რისთვისაც იგი წინასწარ უნდა გახსნათ ცხელ წყალში. მიირთვით ყველის ალადიკები არაჟანთან, ჯემთან ან რძის სოუსთან ერთად. ყველის ალადიკები იქნება უფრო ფუმფულა თუკი მასაში დაამატებთ ცოტაოდენ ზეთს. რძის სოუსი:
საშუალო სისქის მისაღებად: 500 მლ რძე, 50გ ფქვილი, 50 გ კარაქი, 4 გ მარილი სქელი მასის მისაღებად: 450მლ რძე, 60გ ფქვილი, 60 გ კარაქი, 4 გ მარილი მოაყარეთ ფქვილი კარაქს, დაამატეთ ცხელი რძე და ადუღეთ, თან ურიეთ უწყვეტად და დაუმატეთ მარილი.
|