მასალა ცომისთვის:
- 250გრ.ფქვილი
- 25გრ.დროჟი
- 1ჭ.რძე
- 2კვერცხი
- 1ს.კ. შაქარი
- 0,5ჩ.კ. მარილი
- 3 ს.კ. ზეთი
მასალა შიგთავსისთვის:
- 300გრ.ბეკონი
- ოლივიეს ზეთი
- იტალიური გლაზური
მასალა იტალიური გლაზურისთვის:
- 5-6 ცალი პამიდორი
- 5კბილი ნიორი
- 125გრ.ზეითუნის ზეთი
- 50გრ.შაქარი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება:
გლაზურის მოსამზადებლად ხახვი და ნიორი დავჭრათ წვრილად,პამიდორს გავაცალოთ კანი და დავჭრათ წვრილად,ზეთი და პამიდორი დავდგათ ნელ ცეცხლზე ,შაქარი გავხსნათ 1 ს.კ. წყალში და დავასხათ პამიდორს,შემდეგ დავამათოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი და მოვშუშოთ.მოვზილოთ დროჟიანი ცომი და და გავაკეთოთ პატარა გუნდები,გავაბრთყელოთ და დავდოთ ჟარუნზე წაუსვათ ოლივიეს ზეთი დავალაგოთ ბეკონი და შევდგათ დუხოვკაში გამოსაცხობად 30 წუთის შემდეგ გამოვიღოთ და დავასხათ ზემოდან მომზადებული გლაზური ისევ შევდგათ დუხოვკაში გამოსაცხობად და 10 წუთის შემდეგ მსად იქნება
გემრიელად მიირთვით!
|