მასალა:
-
1 ½ ჭიქა რძე,
-
6 კვერცხი,
-
3 ს.კ შაქარი,
-
1 ს.კ ფქვილი,
-
1 ლიმონი,
-
2 ს.კ შაქრის პუდრა,
- მარილი
.
მომზადება :
გაზქურა გააცხელეთ
190◦С.
1. რძე აადუღეთ.
2. გააცალკევეთ ცილა და კვერცის გული .
3. ღრმა ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი
მიქსერში . შემდეგ დაამატეთ ნაწილი ცხელი რძის და
ფქვილი და ათქვიფეთ კიდევ ცოტა ხანი. შემდეგ
შეურიეთ დანარჩენი რძე და ათქვიფეთ კიდევ 5 წუთი. ამ მასას დაამატეთ ლიმონის კანის ნაფხეკი, და
დადგით ჯამი ცეცხლზე
4.აცხელეთ და ურიეთ გაუჩერებლივ სანამ მასა არ
გასქელდება .
5. ცილა ჩაასხით ღრმა ჭურჭელში და დაიწყეთ ათქეფვა
მიქსერით, დაამატეთ შაქრის ფუდრა, და
½ ჩ.კ ლიმონის წვენი და გააგრძელეთ ათქეფვა. შეურიეთ
კიდევ ერთი ჩ.კ ლიმონის წვენი და თქვიფეთ მანამ მასა არ გამაგრდება
6. სწრაფად შეურიეთ
მომზადებული კვერცხის გული, ჩაასხით მასა
ფორმებში და ჩადეთ გაზქურაში 15 – 20 წთ.
|