მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 16
სტუმარი: 16
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

პრიანიკი - თაფლაკვერა
2012-03-12, 11:25 AM
მასალა:
  • 300გრ. სმეტანა
  • 1,5 შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 2 შეკვრა ვანილი 
  • 100 გრ. კარაქი ან 10 ს.კ. გამდნარი კარაქი
  • 1ჩ.კ. მიხაკი
  • 1,5 პაკეტი საფუარა ანუ რაზრიხლიტელი 
  • 1კგ. ფქვილი 
  • პავიდლო გულსართისთვის 

მომზადება:



 მოვზილოთ ცომი საღამოს და ჩავდოთ პლასმასის ქვაბში დავახუროთ თავსახური და შევინახოთ მაცივარში



მეორე დღეს გამოვიღოთ ცომი გავაბრტყელოთ და მოვჭრათ მრგვალები დიდი ჭიქით 



შუაში ჩავდოთ პავიდლო პატარა კოვზით




პავიდლო არ უნდა იყოს თხელი



 შეუკრათ გვერდები , მე პილმენის პორმის გავაკეთე ადვილი შესაკვრელია 



დავალაგოთ ჟარუნაზე და შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობათ 




180 -200 გრადუსზე , 15- 20 წუთი 




როცა გაცივდება ამოვავლოთ მინანქარში

 მინანქარის მომზადება:

250 გრ. შაქრის პუდრას ;1-2 კვერცხის ცილა , გავაკეტოთ ბეზე , 2ს.კ. ცხელი წყალი დაუმატოთ და ავთქვიფოთ კარგად




 თასში ცავასხათ გლაზური ჩავყაროთ პრიანიკები და ამოურიოთ ხელით, დავალაგოთ პერგამენტის ქაღალდზე და ცოტახანი კიდევ შევდგათ გაზქურაშიროცა გამოშრება გლაზური გამოვიღოთ გავაციოთ  და პრიანიკებიც მზად არის 





გემრიელად მიირთვით!




0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: likuna | ტეგები: receptebi, პრიანიკი, prianiki, Taflakvera, თაფლაკვერა, prianikebi, პრიანიკები
ნანახია: 14567 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 4 | რეიტინგი: 1.3/3
სულ კომენტარები: 4
3 soof  
0
ukacravad da rogori comi movzilot an ranairad?

4 aks75  
1
ინგრედიენტები წერია ,რაც შეეხება ცომს ცოტა მაგარი ანუ ხელზე არ უნდა გეკრობოსეს ცომი

2 salo  
0
glazuri ver mivxvdi ra ari?

1 maiko  
0
magaria

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]