მასალა:- 300გრ. სმეტანა
- 1,5 შაქარი
- 2 კვერცხი
- 2 შეკვრა ვანილი
- 100 გრ. კარაქი ან 10 ს.კ. გამდნარი კარაქი
- 1ჩ.კ. მიხაკი
- 1,5 პაკეტი საფუარა ანუ რაზრიხლიტელი
- 1კგ. ფქვილი
- პავიდლო გულსართისთვის
მომზადება:
მოვზილოთ ცომი საღამოს და ჩავდოთ პლასმასის ქვაბში დავახუროთ თავსახური და შევინახოთ მაცივარში
მეორე დღეს გამოვიღოთ ცომი გავაბრტყელოთ და მოვჭრათ მრგვალები დიდი ჭიქით
შუაში ჩავდოთ პავიდლო პატარა კოვზით
პავიდლო არ უნდა იყოს თხელი
შეუკრათ გვერდები , მე პილმენის პორმის გავაკეთე ადვილი შესაკვრელია
დავალაგოთ ჟარუნაზე და შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობათ
180 -200 გრადუსზე , 15- 20 წუთი
როცა გაცივდება ამოვავლოთ მინანქარში
მინანქარის მომზადება:
250 გრ. შაქრის პუდრას ;1-2 კვერცხის ცილა , გავაკეტოთ ბეზე , 2ს.კ. ცხელი წყალი დაუმატოთ და ავთქვიფოთ კარგად
თასში ცავასხათ გლაზური ჩავყაროთ პრიანიკები და ამოურიოთ ხელით, დავალაგოთ პერგამენტის ქაღალდზე და ცოტახანი კიდევ შევდგათ გაზქურაშიროცა გამოშრება გლაზური გამოვიღოთ გავაციოთ და პრიანიკებიც მზად არის
გემრიელად მიირთვით!
|