მასალა ცომისთვის:- 300 -400 გრ.ფქვილი
- 1ჩ.კ. არასავსე დროჟი
- ცოტა მარილი
მასალა გულსართისთვის: - 50 გრ. ბრინჯი
- 2 კარტოფილი
- 2 ხახვი
- 50 გრ. ზეთი
- 1 მჟავე კიტრი
- 1 სტაფილო
- 300გრ. პამიდვრის საწებელი
- 50 გრ. აჯიკა
- მარილი
მომზადება:
ფქვილს გაუკეთოთ მარილი და დროჟი და მოვზიოთ თბილი წყლით მაგარი ცომი, ზემოდან დავაფაროთ ჩაის ტილო ან ცელოფანი დავდგათ თბილ ადგილას ზემოდან დავაფაროთ რამე თბილი გადასაფარებელი, დაველოდოთ აფუებას დაახლოებით 40 -50 წუთი
წინასწარ მოვამზადოთ გულსართი: ბრინჯი მოვხარშოთ და გადავწუროთ წყლიდან,უმი კარტოფილი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და ისე მოვხარშოთ , მჟავე კიტრი და სტაფილოსგან დავჭერი ყვავილის ფორმები, წვრილად ხახვი მოვხრაკე ზეთში და დავასხი პამიდვრის საწებელი ოღონდ წყლიანი არ უნდა იყოს მარილი გემოვნებით
ცომი გავაბრტყელოთ მრგვლად
დავდოთ ჟარუნზე გაბრტყელებული ცომი
პირველ ფენად დავდოთ მოხრაკული ხახვი პამიდორთან
გავასწოროთ რომ ფარავდეს ცომს
ზემოდან მოხარშული ბრინჯი მოვაყაროთ
შემდეგ მოხარშული კარტოფილი
ზემოდან ისევ მოხრაკული ხახვი პამიდორთან
შემდეგ ცოტა აჯიკის საწებელი
მოვრთოთ სურვილისამებრ
მე კიტრის მჟავესაგან და სტაფილოსაგან გავაკეთე ყვავილები
და ისე გავაფორმე, შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად
გამოსაცხობად დაჭირდება დაახლოებით 20- 30 წუთი
გემრიელად მიირთვით!
|