მასალა :
კარტოფილი; ზეითუნის ზეთი; ლიმონის წვენი; ხახვი; ლიმონის კანი, მარილი, პილპილი
მომზადება:
მოხარშეთ 4 ცალი ტკბილი კარტოფილი დიდი რაოდენობით ადუღებულ მარილიან წყალში (დაახლოებით 20 წუთი). გადაწურეთ და გააცივეთ, შემდეგ გაასუფთავეთ, დაჭერით. მოასხით 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი და 2 ს/ კ ლიმონის წვენი. მოაყარეთ პილპილი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ლიმონის მცირეოდენი გახეხილი კანი. სუფრასთან მიიტანეთ ცივად.
|