ინგრედიენტები: ბულგარული წიწაკა (ფერადი) - 3
ცალი ყველი - 200 გრ. ნიორი - 2 კბილი. მარილი, შავი პილპილი
დაფქული, მაიონეზი, კამა ან ოხრახუში.
მომზადება: პილპილი გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ ისე,
რომ არ დაზიანდეს. მოვამზადოთ ყველის შიგთავსი: გავხეხოთ ყველი.
დავჭყლიტოთ ნიორი. გავრეცხოთ მწვანილი, გავაშროთ და წვრილად დავჭრათ. ერთმანეთს
შევურიოთ ყველი, ნიორი, მწვანილი, მარილი და პილპილი, დავუმატოთ ცოტა
მაიონეზი და კარგად ავრიოთ.
ბულგარული წიწაკა დავტენოთ ყველის შიგთავსით და შევინახოთ 1-2 საათით
მაცივარში (ან 15 წუთით - საყინულეში).
ბულგარული წიწაკა დავჭრათ წრეებად, დავალაგოთ თეფშზე და მოვრთოთ
მწვანილით.
|