ინგრიდიენტები:
- 1 ცალი ყვავილოვანი კომბოსტო
- 2 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
- 2 ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა 3 თავი ხახვი
- 2 ცალი მოზრდილი ზომის სტაფილო
- 1 ცალი მაიონეზი
- 1 კონა მწვანე ხახვი
- 1კონა კამა
- 1 კონა ქინძი
- სუნელები, მარილი და პილილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
კომბოსტო დავაცალკევოთ პატარა ნაჭრებად. დავასხათ ადუღებული წყალი და გავაჩეროთ 2-3 წუთი.ცეცხლზე დავდგათ ტაფა გავახუროთ და დავასხათ ზეთი.ჩავყაროთ ფქვილში იმოვლებული კომბოსტო და შევწვათ.ხახვი დავჭრათ ალყა ალყა და მოვშუშოთ ზეთში.სტაფილო გავხეხოთ და მოვშუშოთ ხახვთან ერთად.სანამ გადმოვდგავთ გაზქურიდან ორი წუთით ადრე დავუმატოთ გრძლად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და ერთად მოვხრაკოთ.მაიონეზი გავათხელოთ ანადუღარი წყლით დავუმატოთ სუნელები, მარილი და პილპილი.წვრილად დავჭრათ მწვანილი. ღრმა ჭურჭელში ფენა ფენა ჩავალაგოთ:კომბოსტო,ხახვი მწვანილი,კომბოსტო და ა.შ. მოვასხათ მაიონეზი და დავდგათ 10 წუტის განმავლობაში რომ კარგად გაუჯდეს კომბოსტოს მაიონეზი.
|