მასალა:- 600 გრ. გაყინული მიდიები
- 150 გრ. გრძელი ბრინჯი
- 6 ს. კ. ზეითუნის ზეთი
- 2 კვერცხი
- 2 ს.კ. ძმარი
- 2 პამიდორი
- 250 რძე
- 1 დაფნის ფოთოლი
- ოხრახუში
- შავი პილპილი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება:
გაყინული მიდიები მოვხარშოთ რძეში და უმატოთ დაფნის ფოთოლი,მარილი და შავი პილპილის მარცვლები , რომ მოიხარშება გადმოვიღოთ ცალკე ჭურჭელში . ცალკე მოვხარშოთ ბრინჯი რომ მოიხარშება გავრეცხოთ ცივ წყალში გადავწუროთ და დაუმატოთ ბიდიებს . კვერცხი მოვხარშოთ დავჭრათ პატარა ნაჭრებად , პამიდორიც პატარა კუბიკებად დავჭრათ და დაუმატოთ მიდიებს და ბრინჯს, ცალკე თასში ჩავასხათ ზეთი , ძმარი, მარილი და პილპილი და მოვასხათ ზემოდან სალათას დაუმატოთ წვრილად დაჭრილი პეტრუშკა და ფრთხილად ამოურიოთ
გემრიელად მიირთვით!
|