ინგრედიენტები: 6-8 ულუფა 700 გ გასუფთავებული კრევეტები 5 ს.კ. კარაქი 1 ჭიქა დაჭრილი სოკო 1 თავი ხახვი 1 კბილი ნიორი 1 ს.კ. ფქვილი 1 ჭიქა ქათმის ბულიონი ან 1/4 ჭიქა თეთრი მშრალი ღვინო 1 ჩ.კ. კეტჩუპი 1 ჭიქა არაჟანი 1 ს.კ. წვრილად დაჭრილი ოხრახუში ან კამა მოხარშული ბრინჯი დაფქული შავი პილპილი მარილი მომზადების წესი: 1. კრევეტები შეწვით კარაქის ნახევარში 3-5 წთ., ამოალაგეთ ტაფიდან და თბილად შეინახეთ. 2. დარჩენილ კარაქში შეწვით სოკო. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და ნიორი და განაგრძეთ შეწვა. 3. შეურიეთ ფქვილი, დაასხით ბულიონი ან ღვინო და თან ურიეთ, ვიდრე წვენი არ შესქელდება. დაუმატეთ კეტჩუპი, არაჟანი, კრევეტები, მოურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ მარილი და პილპილი. 4. კერძი სუფრასთან მიიტანეთ მოხარშულ ბრინჯთან ერთად და მორთეთ მწვანილით.
|