მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 10
სტუმარი: 10
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ყავისფერი ნამცხვარი
2010-04-10, 10:41 AM

აღწერა

გამოდის 12 ნაჭერი 1 ნაჭერი=440კ/კალ.

შემადგენლობა

  • 7 ს.კ. კაკაო
  • 220გრ ფქვილი
  • 1 ჩ.კ. ცომის საფხვიერებელი
  • 280გრ შაქარი
  • მარილი
  • 1 ვანილის ჩხირი
  • 2 კვერცხი
  • 150გრ არაჟანი
  • ზემოდან მოსასხმელად:
  • 200გრ შაქრის პუდრა
  • 50გრ კარაქი
  • 7 ჩ.კ. კაკაო

მომზადების წესი

  1. გაადნეთ კარაქი. შეურიეთ კაკაო და 1/8 ლ წყალი. გააცხელეთ ღუმელი 175–გრადუსამდე.
  2. ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი, დაუმატეთ შაქარი და 1/2 ჩ.კ. მარილი. ვანილის ჩხირს ამოაცალეთ გული და შეურიერთ ფქვილიან მასას.
  3. ფქვილიანი და კაკაოიანი მასები ერთმანეთში შეურიერთ, დაუმატეთ კვერცხი, არაჟანი და კარგად მოურიეთ. მიღებული ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 45–50წთ. გამოიღეთ ღუმლიდან და გააგრილეთ.
  4. შაქრის პუდრა გახსენით 5 ს.კ. წყალში. გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ კაკაო, წყლიანი შაქრის პუდრა და კარგად აურიეთ. მიღებული მინანქარი წაუსვით ნამცხვარს.

დამატებითი ინფორმაცია

რჩევა: შეგიძლიათ ნამცვხრის ყოველ ნაჭერს ცოტაოდენი კვერცხის ლიქიორი მოასხათ.

0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, ტკბილეული, გემრიელი რეცეპტები, ყავისფერი, ნამცხვარი
ნანახია: 2892 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]