მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

მელომაკარონა (საშობაო ნამცხვარი)
2010-04-13, 0:23 AM
მასალა:

3 ფინჯანი ზეთი
1 გახეხილი ფორთოხლის კანი
3/4 ფინჯანი შაქარი
1 სუფრის კოვზი დარიჩინი და მიხაკი (უფრო მეტი დარიჩინი, 1.5 ჩაის კოვზი, და 0.5 ჩაის კოვზი მიხაკი)
1 სირჩა კონიაკი
2 ლიმნის წვენი
ნახევარი ფორთოხლის წვენი
2 ჩაის კოვზი სოდა
ფქვილი
1 ფინჯანი გატარებული ნიგოზი + 1 კოვზი შაქარი +ცოტა დარიჩინი, ზემოდან მოსაყრელად. 1 ფინჯანი თაფლი და 1 ფინჯანი შაქარი სიროფისათვის.

მომზადება:
კარგად ავთქვიფოთ ზეთი, შაქარი, ფორთოხლის კანი, დარიჩინი, მიხაკი, კონიაკი. ფორთოხლისა და ლიმნის წვენში ჩავყაროთ სოდა და გავთქვიფოთ. ოდნავ უნდა გათეთრდეს, ფქვილი რამდენსაც შეიზელს, რათა რბილი ცომი მივიღოთ. გავაკეთოთ პატარ -პატარა გუნდები, ზემოდან დანით დავხაზოთ (ნაძვისხე, ვარსკვლავი, რომბები) და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ.
 
1 თაფლის, 1 წყლისა და 1 შაქრის წილით მოვხარშოთ სიროფი. ცოტა ქაფი მოვხადოთ. სიროფი დავტოვოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე და შიგ ამოვავლოთ ნამცხვარი (ნახევარი წუთი ვაცადოთ, ცოტა რომ გაუჯდეს სიროფი). ამოვიღოთ და მოვაყაროთ წინასწარ მომზადებული ნიგოზი (შაქართან და დარიჩინთან ერთად).
0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: საშობაო, რეცეპტები, გემრიელი, მელომაკარონა, ნამცხვარი, ტკბილეულობა
ნანახია: 2977 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1 liako  
0
მე მიყვარს ეს ნამცხვარი .. ათენში ვცხოვრობ და აქ ვისწავლე/ :)
თუ ფქვილთთნ ერთად დაამატებთ სიმიგდალის ფხვნილსაც საუკეთესო გამოდის...

ბედნიერი შობა ქართველებს...


კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]