მასალა:
3 ფინჯანი ზეთი 1 გახეხილი ფორთოხლის კანი 3/4 ფინჯანი
შაქარი 1 სუფრის კოვზი დარიჩინი და მიხაკი (უფრო მეტი დარიჩინი, 1.5
ჩაის კოვზი, და 0.5 ჩაის კოვზი მიხაკი) 1 სირჩა კონიაკი 2 ლიმნის
წვენი ნახევარი ფორთოხლის წვენი 2 ჩაის კოვზი სოდა ფქვილი 1
ფინჯანი გატარებული ნიგოზი + 1 კოვზი შაქარი +ცოტა დარიჩინი, ზემოდან
მოსაყრელად. 1 ფინჯანი თაფლი და 1 ფინჯანი შაქარი სიროფისათვის.
მომზადება: კარგად
ავთქვიფოთ ზეთი, შაქარი, ფორთოხლის კანი, დარიჩინი, მიხაკი, კონიაკი.
ფორთოხლისა და ლიმნის წვენში ჩავყაროთ სოდა და გავთქვიფოთ. ოდნავ უნდა
გათეთრდეს, ფქვილი რამდენსაც შეიზელს, რათა რბილი ცომი მივიღოთ. გავაკეთოთ
პატარ -პატარა გუნდები, ზემოდან დანით დავხაზოთ (ნაძვისხე, ვარსკვლავი,
რომბები) და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ.
1 თაფლის, 1 წყლისა და 1 შაქრის წილით მოვხარშოთ სიროფი. ცოტა ქაფი
მოვხადოთ. სიროფი დავტოვოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე და შიგ ამოვავლოთ
ნამცხვარი (ნახევარი წუთი ვაცადოთ, ცოტა რომ გაუჯდეს სიროფი). ამოვიღოთ და
მოვაყაროთ წინასწარ მომზადებული ნიგოზი (შაქართან და დარიჩინთან ერთად).
|